Kønsbias i mobilitetsplanlægning
Dec
12
3:30 PM15:30

Kønsbias i mobilitetsplanlægning

Der er mange måder, hvorpå en persons køn kan påvirke ens tilgang til mobilitet. Statistikker viser, at mænd og kvinder har meget forskellige transportmønstre og prioriteringer. Eksempler på dette er:

  • Kvinder vil i højere grad overveje bæredygtighed i transportvalget end mænd

  • Den gennemsnitlige kvinde vil ofte have flere stop på deres daglige rute end den gennemsnitlige mand

  • Kvinder vil i højere grad overveje tryghed, når det kommer til at bruge kollektiv transport om aftenen og natten

På trods af disse betydningsfulde forskelle, er det sjældent at data med køn som variabel bruges til at lave mobilitetsplanlægning. Til dette arrangement vil to eksperter fortælle om, hvilke udfordringer dette medfører og potentielle løsninger til at sikre en bedre mobilitetsplanlægning uden kønsbias. 

Marianne Weinreich, Markedschef hos Rambøll. "Mænd og kvinder har lige muligheder for transport, da transport er kønsneutralt, og vi planlægger for alle" er et synspunkt, man ofte møder i transportsektoren. Men det er bare ikke sandt. De strukturelle uligheder, som vi stadig ser i Danmark, har indflydelse på kvinder og mænds brug af transport, transportmønstre og rejseoplevelser. Marianne præsenterer data om kvinders og mænds transport fra Rambølls rapport "Gender and (smart) mobility", der omfatter data fra 7 lande, inklusive Danmark. I en tid, hvor transportsektoren er begyndt at diskutere lighed og retfærdighed i transport, og hvordan vi får alle med i den grønne omstilling, er det relevant at diskutere, hvordan vi kan skabe mere lige muligheder ved at kigge på forskellene. 

Caroline Samson, Phd hos Aalborg Universitet. Forskning viser, at kønssensitive planlægningsprocesser er afgørende for bæredygtig mobilitet. Derfor har Caroline undersøgt, om der tages højde for køn (gender) i mobilitetsplanlægning i København, men (som forventet) er køn ikke et definerende element i planlægningen. I stedet planlægges der ’for alle’, både pga. manglende viden, en forståelse af et lige samfund, og ikke mindst fordi det er en ’farlig’ debat at gå ind i. Elementer som hun vil fortælle nærmere om i denne præsentation. 

Praktisk

  • Tidspunkt: Tirsdag d. 12. december, kl. 15.30-17.00

  • Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. 
    Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
AI i transport – hvor står vi nu?
Nov
22
3:00 PM15:00

AI i transport – hvor står vi nu?

  • DTU (Danmarks tekniske universitet) (map)
  • Google Calendar ICS

Kunstig intelligens (AI) er de seneste år blevet inkorporeret i mange dele af transportsektoren, lige fra udviklingen af selvkørende biler til effektivisering af logistik. I dette eftermiddagsarrangement vil vi dykke ned i tre vinkler på AI i transport: vi vil se på, hvad forskning på området lægger op til af fremtidige visioner, hvordan AI konkret bliver brugt i sektoren og på, hvorfor brugen af AI i køretøjer endnu ikke er så udbredt. 

Dette emne kan du høre mere om på TØFs gå-hjem-møde den 22. november, hvor de tre eksperter vil fortælle om deres arbejde med AI i transport. Oplægsholderne vil bl.a. komme ind på følgende pointer:

Lidt om oplægsholderne

Francisco Camara Pereira, forsker hos DTU og medlem af The Machine Learning for Smart Mobility (MLSM) group. 
In this talk, Francisco will explore how AI is shaping the future of transportation. We'll discuss electrical mobility and charging, decision-making tools for policymakers, and even how our cities and transport systems affect our emotions. He will start by breaking down some basic AI concepts in a way that's easy to understand. From there, we'll dive into real-world examples and wrap up by looking at emerging opportunities in this exciting field. 

Emil Møller Marker, underdirektør for AI i DSB. I DSB har man arbejdet med kunstig intelligens (AI) igennem de sidst 4-6 år. I 2023 har DSB valgt at flytte fokus fra enkelt løsninger til specifikke behov, til at se AI som en strategisk løftestang. I præsentationen vil Emil fortælle, hvordan der arbejdes med at udvikle generative løsninger til forretningen og samtidig sikre, at der på lang sigt bygges et stærkere data-fundament i DSB.

Frank Schack Rasmussen, Bilsagkyndig hos Færdselsstyrelsen.  Frank vil fortælle om kunstig intelligens i køretøjer i både den lette og i den tunge sektor. Kunstig intelligens findes endnu kun i minimal udstrækning i køretøjer. Derfor vil Frank bruge noget af sin taletid på at fortælle om status på automatiserede køretøjsystemer samt førerassistentsystemer, som ofte blandes sammen.

Praktisk

  • Tidspunkt: onsdag d. 22. november, kl. 15.00-17.00

  • Sted: DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kgs Lyngby. Bygning 101, møderum S04. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. 
    Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Kollektiv Trafik Konferencen 2023
Oct
2
9:30 AM09:30

Kollektiv Trafik Konferencen 2023

I år afholder Kollektiv Trafik Forum og Transportøkonomisk Forening Kollektiv Trafik Konference mandag d. 2. oktober. 

Konferencen afholdes i år på Tivoli Hotel & Congress Center i København. Som noget nyt lægger vi flere parallelle spor ind i programmet, og afholder hele konferencen på én dag. Dermed vil du kunne udvælge lige præcist de spor som er relevante for netop dig. Og der er meget at vælge imellem. Til konferencen vil mere end 30 veloplagte oplægsholdere bidrage med nye perspektiver på den kollektive trafik.

Vi vil indledningsvist afholde en debat om det nye ekspertudvalg, hvor formand, Helga Theil Thomsen, vil åbne konferencen. Nynne Bjerre Christensen vil styre os igennem dagen. 

Vi er i gang med at lægge den sidste hånd på programmet, som vi deler så snart vi har det klart. Du kan følge os på Linkedin, så får du programmet så snart det er klart. Det gør du ved at klikke her.

Temaerne for årets konference vil både tage udgangspunkt i det nye ekspertudvalg, billetter og priser, organisering af den kollektive trafik, individuel kollektiv trafik, AI, regional udvikling, cyklisme og kollektiv trafik, organisering af den kollektive trafik, individuel kollektiv trafik og meget andet. 


Du vil bl.a. kunne høre følgende oplægsholdere:

Helga Theil Thomsen (formand for ekspertudvalget for kollektiv mobilitet), Jens Portison Hylander (forsker på svenske K2), Jan Albrecht (kontorchef i Trafikstyrelsen), Pernille Lytzen (direktør i tGrace), Kasper A. Schmidt (adm. Direktør i Rejsekort & Rejseplan) Andreas Hårde (projektleder i Sydtrafik), Kenneth Øhrberg (direktør i Cyklistforbundet), Marlene Holmgaard Fris (kommerciel direktør i Movia), Michael Skov (projektleder for FLOT i Movia), Jakob Steen Christensen (arkitekt og partner i Jaja Architechts), Kristoffer Gordon Clausen (Senior Data Scientist i 2021.AI) og mange, mange flere…

 

Vi runder dagen af med en stor konferencemiddag, som vi også håber du vil være med til. I løbet af dagen vil du få mulighed for at møde kolleger i branchen, og knytte nye bekendtskaber.

PRAKTISK

  • Dato: Mandag d. 2. oktober.

  • Check-ind og morgenmad: kl. 8.30-9.30

  • Programmet starter: kl. 9.30

  • Programmet slutter: kl. 17.30

  • Konferencemiddag starter: kl. 18.00

  • Medlemsrabat: Der er rabat til medlemmer af hhv. Transportøkonomisk forening og/eller Kollektiv Trafik Forum. Hvis du ikke er medlem kan du let melde dig ind. Du melder dig ind i TØF her: https://www.toef.dk/medlemskab og kollektiv Trafik Forum her: https://kollektivtrafik.dk/info/om-kollektiv-trafik-forum.

  • Deltagelse i konferencemiddag: Vi runder dagen af med en stor konferencemiddag på Tivoli Hotel. Vi håber meget du har lyst til at deltage i denne også. Deltagelse i konferencemiddagen (inkl. drikkevarer) koster 525kr (ekskl. moms). Du kan til-/fravælge deltagelse i konferencemiddagen ifm. din tilmelding her på siden.

View Event →
Kilometerafgift for lastbiler – debat om implementeringen af afgiften og implikationerne for CO2-reduktion
Sep
12
3:00 PM15:00

Kilometerafgift for lastbiler – debat om implementeringen af afgiften og implikationerne for CO2-reduktion

En kilometerbaseret afgift blev 1. juni 2023 vedtaget i håbet om at reducere lastbiltrafikken i Danmark for at realisere målet om en CO2-reduktion på 70% inden 2030. Afgiften træder i kraft i januar 2025 og medfører, at lastbiler fremover skal betale en vejafgift tilsvarende den mængde CO2, de udleder under kørslen. Der er delte meninger om effekten af denne kilometerafgift på både den grønne omstilling og på den danske godstransport. Dagens arrangement vil derfor inkludere diskussioner om implikationerne af afgiften for opnåelsen af de danske klimamål samt om implementeringen og håndhævelsen af afgiften.

Denne diskussion kan du være med til på TØFs gå-hjem-møde den 12. september, hvor tre eksperter vil komme ind på effekter og kontrol af kilometerafgiften. Oplægsholderne vil bl.a. komme ind på følgende pointer:

Ove Holm, underdirektør i DTL og leder af den erhvervspolitiske afdeling. Ove vil i sit oplæg sætte spørgsmålstegn ved CO2-effekten af kilometerafgiften ud fra forudsætninger om priselasticiteter på vejgodstransport. Derudover vil han problematisere den planlagte kontrol og håndhævelse af afgiften og pege på nogle alternativer til at reducere lastbiltrafikken.

Lise Jonasen, programchef hos Sund og Bælt. Sund & Bælt har fået til opgave at implementere og drifte den kilometerbaserede vejafgift for lastbiler på 12 ton og derover. Programchef Lise Jonasens oplæg omhandler derfor implementeringsprocessen for ordningen, og vil indeholde overblik over den nye lovgivning, indblik i den overordnede forretningsmodel for ordning, brugerrejsen, hvordan opkræves og kontrolleres vejafgiften, teknikken bagved samt organisering og ansvar når ordning går i drift. Derudover vil der være mulighed for at få svar fra Lise på netop dit spørgsmål om afgiften.

Ole Kveiborg, markedschef hos COWI. Ole har gennem mange år beskæftiget sig med transport, som både universitetsforsker og konsulent. Som konsulent har han især bidraget med vejledning om den grønne omstilling af transportsektoren, og vil på baggrund af denne erfaring diskutere følgende spørgsmål i sit oplæg: Hvad sker der med sammensætningen af lastbilflåden og hvordan vil bilerne blive benyttet, når vi får indført kørselsafgifter? Hvordan er balancen mellem samfundsøkonomiske omkostninger og kørselsafgifterne? Hvilke andre virkemidler kan sikre en bedre samfundsøkonomi for lastbilernes kørsel i Danmark?

  • Tidspunkt: tirsdag d. 12. september, kl. 15.00-17.00.

  • Sted: DTL, Grønningen 17, 1270 København K. Du har også mulighed for at deltage via teams (teamslink udsendes samme dag, som arrangementet afholdes).

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.

View Event →
Hvordan påvirker passagerafgifter på dansk flytransport den grønne omstilling?
Aug
30
3:30 PM15:30

Hvordan påvirker passagerafgifter på dansk flytransport den grønne omstilling?

Regeringen har foreslået en passagerafgift på i gennemsnit 100 kr. per flypassager som supplement til internationale regler. Tiltaget, der har til mål at reducere globale CO2 udledninger, blev foreslået af den nye SVM-regering som en del af regeringsforslaget ’Ansvar for Danmark’. Dog er der i Danmark delte meninger om, hvorvidt en sådan afgift kan bidrage til den grønne omstilling eller ej. Nogle mener, at det er en nødvendig og afgørende regulering af den klimabelastning, som luftfarten medfører, hvor andre mener, at pengene er bedre brugt på at investere i omstillingen.

Denne diskussion kan du være med til på TØFs gå-hjem-møde den 30. august, hvor tre eksperter vil fortælle om positive såvel som negative effekter af passagerafgiften. Oplægsholderne vil bl.a. komme ind på følgende pointer:

Thomas Thessen, cheføkonom hos Københavns Lufthavn. Thomas har forestået en analyse af effekten af en dansk passagerafgift og fundet frem til resultater, der går imod forventningen til afgiftens positive klimaeffekt. Ud fra denne analyse vil han bl.a. argumentere for, hvordan afgiften måske endda kan øge flyenes udledning per passager i stedet for at mindske den.

 Søren Have, programchef hos Concito med ansvaret for at fremme omstillingen til den grønne mobilitet. Søren repræsenterer en forhåbningsfuld tilgang til passagerafgiften med et argument om, at den – hvis rigtigt udformet - kan være første skridt til en nødvendig regulering af den klimabelastning, som luftfarten medfører.  

 Jeppe Juul, seniorrådgiver for klima og transport hos Rådet for Grøn Omstilling. Jeppe vil diskutere fordele og ulemper ved passagerafgiftens fremtidige effekter på den grønne omstilling, og dertil vurdere om tiltaget er effektivt i opnåelsen af Rådets mål om at mindske CO2-udledningen indenfor flytransporten. 

Praktisk information:

  • Tidspunkt: Onsdag 30. august, kl. 15.30-17.00.

  • Sted: København Lufthavn, Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup. Du har også mulighed for at deltage via teams (teamslink udsendes samme dag som arrangementet afholdes).

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.

View Event →
Coronaens påvirkning på den kollektive trafik, og nye tiltag for at få passagererne tilbage
Jun
13
8:30 AM08:30

Coronaens påvirkning på den kollektive trafik, og nye tiltag for at få passagererne tilbage

Den internationale rådgivervirksomhed WSP har undersøgt brugen af den kollektive trafik i de nordiske hovedstæder før og efter corona, og kigget på forandringer, og ligheder og forskelle mellem de nordiske hovedstæder. Der er mange spændende konklusioner i undersøgelsen, bl.a. at borgerne i Helsinki stadig fastholder brugen af hjemmearbejde mere sammenlignet med de øvrige hovedstæder. Du kan downloade den fulde rapport her.

Til dette morgenmøde kan du høre følgende tre oplægsholdere:

  • Lasse Brand, mobilitetsekspert hos WSP. Lasse er en af hovedmændene bag den omtalte rapport. Lasse vil præsentere og nuancere resultaterne, og belyse de ligheder og forskelle der er mellem de nordiske hovedstæder.

  • Marlene Holmgaard Friis, direktør for Kunder og Kommunikation i Movia. Marlene vil fortælle om post-corona trafikken i hele Movias område. Dermed vil vi også få et perspektiv til trafikken udenfor hovedstadsområdet. Marlene vil desuden fortælle om de initiativer som Movia har sat i gang for at vinde passagererne tilbage.

  • Eva Rindom, adm. Direktør for Atkins Danmark. Eva vil sætte gang i debatten om den kollektive trafik på et mere strukturelt niveau. Hun sætter fokus på hvilke politiske løsninger der er nødvendige for at få flere passagerer i den kollektive trafik, og hvad der bør prioriteres for at få det til at ske.

 

Tidspunkt: tirsdag d. 13. juni, kl. 9.00-11.00 (der er morgenmad fra kl. 8.30).
Sted: Movia, Gammel Køge Landevej 3, 2500 Valby – eller via Teams (teams-link sendes dagen i forvejen).
Pris: Gratis for medlemmer af TØF og Kollektiv Trafik Forum. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. Indmeldelse i TØF, kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.Indmeldelse i Kollektiv Trafik Forum, kan ske her: https://www.kollektivtrafik.dk/info/om-kollektiv-trafik-forum


View Event →
Den Danske Supply Chain Konference
May
25
8:30 AM08:30

Den Danske Supply Chain Konference

Effektivitet.dk og Transportøkonomisk Forening byder dig velkommen til den Danske Supply Chain Konference 2023.

For 29. år i træk afholdes Den Danske Supply Chain Konference, som i år finder sted på CBS, Frederiksberg d. 25. maj. Årets program byder på rigtigt mange spændende oplæg og netværksmuligheder. Som Keynote vil Jens Bjørn Andersen, CEO i DSV, fortælle om de mange initiatver DSV har igangsat for at blive mere klimavenlig og bæredygtigt. Programmet byder ligeledes på tips og ideer til din fortsatte karriere i Supply Chain - og masser af andre spændende oplæg.


En af de største udfordringer for såvel danske som udenlandske virksomheder er supply chain, og en af de tilbagevendende udfordringer vedrører indkøbsdelen. I en tid med stigende priser, krig, mindre udbud af råvarer og stigende krav til bæredygtighed er udfordringerne kun blevet større. Bæredygtighed og indkøb, i relation til Supply Chain, vil derfor fylde meget på dette års konference.

Som TØF-meldlem får du 500kr i rabat, og hvis du bestiller inden 3. maj, er der yderligere 250kr at spare. Hvis du ikke er medlem af TØF, kan du melde dig ind her: https://www.toef.dk/medlemskab

View Event →
RAILcph 2023 - årets banekonference
May
22
9:00 AM09:00

RAILcph 2023 - årets banekonference

D. 22. maj bliver dørene igen åbnet i Tivoli Congress Center, for årets banekonference. Det er den fjortende konference, og den største af sin slags i Europa med et forventet deltagertal på mellem 600 og 800. Det bliver en konference med mere end 50 indlægsholdere, særlige key-note speakers, flere parallelle spor, paneldebat og afslappet konferencemiddag samt masser af muligheder for at netværke og besøge de mange udstilleres stande.


RAILcph sikrer at alle, der har en interesse i den danske jernbane har mulighed for at mødes og udveksle meninger og synspunkter. Gennem foredrag fra politikkens, industriens og forskningens kompetence-spydspidser sætter konferencen fokus på udfordringer og løsninger for jernbanen. RAILcph samler de primære aktører på jernbanen. Herunder:

  • Danske og udenlandske jernbaneprofessionelle.

  • Ansatte i kommuner, regioner og stat, der beskæftiger sig med jernbanen.

  • Konsulenter, operatører, leverandører og entreprenører inden for sektoren.


Vær opmærksom på, at der er rabat ved hurtig tilmelding

View Event →
Droner til transport – en status på teknikken, lovgivning og eksempler på kommercialisering
May
8
2:30 PM14:30

Droner til transport – en status på teknikken, lovgivning og eksempler på kommercialisering

Generalforsamling efterfølgende dronearrangement

Til dette arrangement, får du en indflyvning til droneteknologien, luftens veje, og eksempler på hvordan droner kan bruges til kommerciel transport. Vi har inviteret tre eksperter der hver især vil give deres perspektiv for en status og fremtid for droner, herunder droner til transport. Arrangementet består derfor af tre oplæg med mulighed for spørgsmål og diskussion bagefter.

Om oplægsholderne:

  • Stine Danielsen er specialkonsulent i Trafikstyrelsen, og ekspert på droner. Hun vil fortælle om U-space, som er en ny måde for EU at samtænke bemandet og ubemandet lufttrafik. Populært sagt handler det om at skabe ”luftens veje” til flere forskellige formål. U-space er tiltænkt områder i luften, hvor der er mange droneoperationer, som kan anvendes til f.eks. transport af vare og på lidt længere sigt også mennesker.

  • Søren Rolin er Seniorspecialist hos Niras, og kender alt til droners teknik. I oplægget vil han give en status over hvad droner kan og ikke kan i dag, ligesom han vil give et bud på den nærmeste fremtid for droner.

  • Stine Sander er VP for ”Parcels, Retail & Communication” i PostNord og har beskæftiget sig indgående med brug af droner i PostNord. Stine vil fortælle om PostNords erfaringer med drone-tests til pakkelevering, samt PostNords forventninger og udfordringer til at udnytte droner kommercielt i deres forretning.

Arrangementet starter umiddelbart efter TØFs generalforsamling. Derfor vil vi selvfølgelig anbefale at du også kommer med til denne. Generalforsamlingen starter kl. 14.00, og vi forventer at kunne gå i gang med drone-arrangementet kl. 14.30.

Du har også mulighed for at deltage på teams til arrangementet.

Praktisk:

  • Sted: Danske Rederier, Amaliegade 33, 1256 København K. Der er også mulighed for at deltage på teams (hvis du vælger dette, sender vi et link til dig på dagen for arrangementet).

  • Tidspunkt: Dronearrangementet afholdes mandag d. 8. maj, kl. ca. 14.30. TØFs generalforsamling starter kl. 14, og vi håber derfor du har mulighed for at være med i denne også. Vi anbefaler dog hurtig tilmelding hvis du ønsker at deltage fysisk, idet der vil være et begrænset antal pladser.

View Event →
"Ryst Posen" - En ny rolle for den kollektive trafik? Årsmøde og efterfølgende Inspirationsmøde i Kollektiv Trafik Forum
Apr
28
11:30 AM11:30

"Ryst Posen" - En ny rolle for den kollektive trafik? Årsmøde og efterfølgende Inspirationsmøde i Kollektiv Trafik Forum

"Ryst Posen" - En ny rolle for den kollektive trafik?

Årsmøde og efterfølgene Inspirationsmøde i Kollektiv Trafik Forum


Fredag d. 28. april afholder Kollektiv Trafik Forum årsmøde og efterfølgende inspirationsmøde med en række spændende oplæg. Deltagelse er GRATIS, men kræver tilmelding.

 

Programmet for dagen er som følger:

  • 11.30 til 12.30: Årsmøde 2023 i foreningen Kollektiv Trafik Forum. Du kan finde indkaldelsen her

  • 12.30 til 13.00: Frokost (sandwich) + netværk

  • 13.00 til 16.00: Inspirationsmøde (åbent for alle interesserede).

 

PROGRAM FOR INSPIRATIONSMØDE

Ryst posen: En ny rolle for den kollektive trafik?

Baggrund:

SVM-regeringen har varslet, at den vil tage initiativer, der bekæmper støj og trængsel og gør den offentlige transport mere attraktiv, og i øvrigt understøtte busdækningen for både byer og yderområder.Initiativet kommer på et tidspunkt, hvor et sammenhængende Danmark står højt på dagsordenen, og den kollektive trafik spiller en afgørende rolle herfor. Men COVID-19-krisen, og de store brændstofomkostninger, har gjort det historisk svært at sikre den kollektive trafik i flere dele af landet.

Et ekspertudvalg skal komme med anbefalinger til regeringen om struktur og organisation. Transportministeren vil besætte udvalget med ”krøllede hjerner” og beder dem ”ryste pose”. Flere – både politikere og eksperter - peger allerede på, at den kollektive trafik også skal omdefineres i en ny rolle, hvor:

  • Grænserne mellem offentlige og kommercielle tilbud udviskes

  • Sektorens medlemmer også indgår i nye roller

  • Dørene åbnes for nye aktører – både kommercielle og frivillige

Især mobiliteten og sammenhængen i landområderne tiltrækker opmærksomhed og giver anledning til nye idéer og forslag, men udfordringen er også reel i byer, forstæder og opland.

Dette inspirationsmøde sætter fokus på disse muligheder og perspektiver. Fire oplægsholdere (nedenfor) vil ryste posen. Vi vender bunden i vejret og ser, hvad der kommer ud.

 

Kl. 13.00: Velkomst og introduktion til udfordringerne og debatten.

Kort introduktion med oprids af baggrunden for og formålet med inspirationsmødet.



Kl. 13:10:  Den kollektive trafik skal være et førstevalg for flere i Region H – men hvordan?

- Oplægsholder: Birgitte Leolnar, Trafikchef, Region Hovedstaden

Et opgaveudvalg af politikere og borgere undersøger, hvad der kan forbedre rejser med den kollektive trafik på tværs af regionen og i kombination med andre rejseformer som fx cykler og samkørsel. I 2023 har Region Hovedstaden budgetteret med 441,9 mio. kr. i tilskud til de regionale busruter og lokaltog, der udgør kernen regionens trafikbetjening.
Men hvilke nye roller skal spilles og hvordan, hvis den kollektive trafik skal blive førstevalget for flere i både Halsnæs og Hellerup?



Kl. 13:25: 4 bud på styrket mobilitet fra trafikselskaberne
- Oplægsholder: Thomas Øster, direktør, Nordjyllands Trafikselskab

 Nordjyllands Trafikselskab er ét af de seks trafikselskaber der netop har givet 4 bud på løsninger, hvor trafikselskaberne kan styrke mobiliteten i landområderne:

  1. Samkørsel - Udnyt de tomme bilsæder.

  2. Fleksibel offentlig transport - Gør bussen mere fleksibel.

  3. Frivilligbussen - Aktiverer de lokale kræfter.

  4. Trafikknudepunkter/ HUBS - Styrker sammenhængen mellem transportformer.

Samtidig peger trafikselskaberne på lovgivningsmæssige barrierer for, at de kan indtage en mere aktiv og koordinerende rolle indenfor samkørsel og mobilitet og opfordrer derfor til tilpasninger og til at regeringens ekspertudvalg til at tage emnet op.

Thomas Øster vil give indblik i tankerne bag trafikselskabernes fælles oplæg, og hvilke justeringer de ønsker af lovgivningen. Han vil i den forbindelse komme ind på hvordan vil man gribe det an i Nordjylland, hvis dørene åbnes for initiativerne

 

Kl.13:40 Insideren: Mo-ove Group
- Oplægsholder: Vibeke Wolfsberg, Chief Commercial Officer, Mo-ove Group

Moove Group råder over 1.800 taxier (DanTaxi) og 500 minibusser (HB Care) og er således godt rustet til at hjælpe mange danskere med mobiliteten.
Hvordan kan Moove Group yde bidraget til at fremme den bæredygtige mobilitet for danskerne i både byer og landområder, og skal der flere eller andre og nye samarbejdsformer til for at de kan løfte opgaven?



Kl. 13.55: Outsideren: KINTO Danmark: Delebiler er ikke en københavner-ting

- Oplægsholder: Kenneth Jensen, Chief Operating Officer, KINTO Danmark

KINTO driver i dag mobilitet på tværs af 29 lande, og vi skal dykke ned i hvordan ændrede strukturer kan give en bredere brug af mobilitet i Danmark. Med afsæt i Join (samkørsel), Share (delebiler) og Flex (billeje) sætter vi ord på hvordan KINTO i 2023 ryster københavneriet af sig og bliver landsdækkende fra øst til vest. Derudover får vi en snigpremiere på lanceringen af delecykler som en fuldt integreret first- og last-mile mulighed.



Kl. 14:10: Dommerpanel – Er det brugbare løsninger?

Et dommerpanel, med repræsentanter fra hhv. Passagerpulsen, Dansk Byplanlaboratorium og DI Transport, vil vurdere hvor godt de fire ovenstående oplægsholdere har rystet posen og løser opgaven.

Hver af repræsentanterne i dommerpanelet får 3-5 minutter til dels at evaluere oplæggene fra aktørerne og til at komme med egne bud på løsninger.

 

Kl. 14:50: Kaffepause og netværk


Kl. 15:15: Paneldebat og diskussion i plenum

Paneldebat med oplægsholdere og dommerpanelet suppleret med indspark fra salen.

Kl. 16.00: Tak for i dag

View Event →
Transport i yderområder – trafiksikkerhed, samkørsel og taxibetjening
Apr
12
3:30 PM15:30

Transport i yderområder – trafiksikkerhed, samkørsel og taxibetjening

For at kunne bo, leve og uddanne sig overalt i landet er mobilitet en væsentlig forudsætning.  Men… ikke alle har egen bil – og det er heller ikke alle steder at traditionel kollektiv trafik i form af en 12 m bus en reel mulighed.

 

Onsdag d. 12. april sætter Transportøkonomisk Forening fokus på forskellige perspektiver ved transport i yderområder – hhv. trafiksikkerhed, samkørsel og taxibetjening.

Der er et begrænset antal pladser til fysisk fremmøde og ellers mulighed for at deltage via Teams.

Vi har inviteret tre oplægsholder som hver især vil give et 15 minutters oplæg om hvert af de respektive emner. Oplægsholderne er:

  • Niels Flemming Hansen er konservativ transportordfører, landdistrikts- og øordfører samt formand for Færdselssikkerhedskommissionen. Kommissionen har til opgave at komme med forslag til færdselssikkerhedsmæssige initiativer, der kan nedbringe antallet af trafikulykker, og Niels Flemming vil bl.a. komme ind på transportmulighederne i yderområder samt udviklingen i antallet af trafikulykker.

  • Clément Guasco er digital forretningsudvikler hos FDM samt ekspert på samkørsel. Clément vil give et view over hvad kan vi lære af franskmændene når det kommer til samkørsel, samt hvad FDM foreslår af ændringer på regler og rammer i Danmark for, at vi også kan lykkes med samkørsel.

  • Trine Wollenberg er vicedirektør hos Dansk PersonTransport, og har igennem en årrække fulgt udviklingen på taxi- og flextrafikområdet. I sit oplæg vil hun bl.a. give et view over, hvordan den nye taxilov har påvirket taxibetjeningen i særligt yderområderne.

 

På dette gå-hjem-møde kan du høre de tre oplægsholderes perspektiver på udfordringer og løsninger for transporten i yderområderne. Vær med til debatten, og mød fagfæller fra transporten. Vi runder arrangementet af med lidt bobler.

 

Tidspunkt: 12. april kl. 15.30-17.00.

Sted: FDM; Firskovvej 32, 2800 Kgs. Lyngby. Der er også mulighed for at deltage via teams – Link sendes på dagen.

Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. Indmeldelse i TØF, kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.

View Event →
Er der politisk vilje til en 70% reduktion i transportens CO2-udslip og hvad skal der til?
Feb
22
3:30 PM15:30

Er der politisk vilje til en 70% reduktion i transportens CO2-udslip og hvad skal der til?

Debat mellem professorerne Mogens Fosgerau (Københavns Universitet) og Jeppe Rich (DTU)

 

Der er sat et reduktionsmål på 70% for transportens forbrug af CO2 i 2030. Spørgsmålet er om en simpel løsning til at nå målet, blot er en massiv stigning i CO2 afgiften? Og om dette er politisk realistisk? Er der andre løsninger vi kan tage i brug og hvad er effekten af disse? Skal vi omformulere vores mål? Og skal sektorer bidrage ligeligt?

 

Hvad gør vi og hvad skal vores mål være?

Hør debatten mellem professor Mogens Fosgerau fra Økonomisk Institut, Københavns Universitet og professor Jeppe Rich fra DTU transport. Med hver deres artikler i Altinget, har Mogens Fosgerau markeret sig som fortaler for en massiv stigning i CO2-afgiften for nå  70%-målet i 2030. Jeppe Rich mener at et 70% reduktionsmål har konsekvenser som pt. fremstår politisk urealiserbare, og derfor skal vi både tænke nyt og anderledes ift. vores målsætninger.

 

På dette gå-hjem-møde kan du høre de to professorer udfolde deres tanker i forhold til mål og metoder i CO2-reduktionen og hvordan vi når derhen. Vær med til debatten, og mød fagfæller fra transporten. Vi runder arrangementet af med lidt bobler.

 

Tidspunkt: 23. februar, kl. 15.30-17.00.

Sted: Movia? Plus mulighed for at deltage via teams.

Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. Indmeldelse i TØF, kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.

View Event →
Nye transportordførere – ny transport? Debat med Folketingets nye transportordførere
Feb
6
8:30 AM08:30

Nye transportordførere – ny transport? Debat med Folketingets nye transportordførere

Transportøkonomisk forening (TØF) har hermed fornøjelsen af at invitere til det første store arrangement med Folketingets nye transportordførere. Transportordførerne vil kort præsentere sig selv, deres mandat, og hvad de brænder for som transportordfører i den nye valgperiode.

 Til arrangementet vil vi rejse både aktuelle og grundlæggende spørgsmål såsom:

  • Hvad skal aktørerne selv løse, og hvad skal staten styre og regulere? (skal staten f.eks. støtte produktion af de såkaldte PtX-baserede brændstoffer? Skal man anvende mere biodiesel/HVO? Og hvad med el-infrastrukturen?)

  • Arbejdskraftudfordringen på transportområdet er relativt stor. Hvilke politiske initiativer vil transportordførerne benytte for at dæmme op for manglen på arbejdskraft?

  • Den grønne omstilling – hvilke forventninger er der til transportsektoren? Hvad er næste skridt for transportsektoren for at nå 70 procents målsætningen i 2030? Hvordan ser partierne på, at vores nabolande poster mange penge i grøn omstilling og infrastruktur, og at Danmark åbenlyst halter bagefter?

 

Som deltager i arrangementet har du sikkert også selv en række interesser og spørgsmål til transportordførerne. For at få alle spørgsmål med, så har du mulighed for at sende dine eventuelle spørgsmål i forbindelse med din tilmelding. Vi vil prioritere tiden, så vi når så mange spørgsmål som muligt.

Program

8.30-9.00: Morgenmad og snak med fagfæller

9.00-9.05: Velkomst ved Morten Brønnum, næstformand for TØF

9.05-9.30: Transportordførerne præsenterer hver især deres mission for transporten i den nye valgperiode

9.30-10.25: Debat i panelet

10.25-10.30: Tak for i dag.

 

  • Sted: Fællessalen på Christiansborg.

  • Paneldeltagere: Jette Gottlieb (Ø), Niels Flemming Hansen (K), Christina Olumeko (Å), Peter Juel-Jensen (V), Thomas Jensen (A) og Kenneth Fredslund (Æ).

  • Ordstyrer: Lars Lundmann, sekretariatschef i TØF

  • Tidspunkt: mandag d. 6. februar, kl. 8.30-10.30.

  • Pris: 500kr. Gratis for TØF-medlemmer. Hvis du ikke allerede er medlem af TØF, kan du melde dig selv, eller din organisation, ind her: https://www.toef.dk/medlemskab

  • Spørgsmål til transportordførerne: Hvis du har et spørgsmål som du godt kunne tænke dig at høre ordførerne vende, så kan du skrive dem i en boks, når du har tilmeldt dig.

View Event →
Temadag: Udvikling på havne
Jan
31
9:30 AM09:30

Temadag: Udvikling på havne

TØF, Danske Shipping- og Havnevirksomheder & Danske Havne inviterer dig hermed til en temadag om udvikling på havne. Arrangementet er åbent for både medlemmer og øvrige interessenter.

Arrangementet vil være en lærerig dag med fokus på forskellige elementer af udvikling på havnearealer. Dagen inddeles i tre temaer:

  1. Havnen, byen og samfundet

  2. Cases fra havnene

  3.  Nationale interesser i havne

De 3 temaer vil blive udfoldet ved hjælp af en række interessante oplægsholdere, der vil gøre os klogere på, hvordan udvikling kan og bør foregå på havnene, og de erfaringer der allerede er gjort på området. 

PROGRAM

09.30 Ankomst, kaffe og crossaint

10.00 Velkomst v. Tine Kirk, Direktør i Danske Havne & formand i TØF og Jakob Svane, Danske Shipping og havnevirksomheder

10.10 Første session – Havnen, byen og samfundet (30 minutters oplæg)

Havnes ændrede rolle i samfundet, v. Claus Lassen, Aalborg Universitet:

Den nye planlov og havnenes rolle deri, v. Christina Aagesen, Plan- og Landdistriktsstyrelsen

Analyse af Tørbulkvirksomhederne på Prøvestenen, v. Ricco Winther, NIRAS

11.40 Frokost

12.30 Anden session – Havnecases (15 minutters oplæg)

Om udviklingen af Oslo Havn, v. Direktør Espen Dag Rydland, Oslo Havn (virtuel)

Aabenraa (havn) under udvikling v. Direktør Henrik Thykjær, Aabenraa Havn

Strukturering af havneudviklingsprojekter v. Frans Bennetsen & Mads Høj, Kirk Larsen & Ascanius

Industrihavnens kulturarv og mulighederne for at bevare den maritime arv i en byomdannelse v. Caspar Jørgensen, Center for Kulturarv

13.30 Pause m. kage og kaffe

13.50 Tredje session – Nationale interesser i havne (20 minutters oplæg)

Genanvendelsesindustrien, v. COO Lars Haunstrup, H.J.Hansen Genvindingsindustri A/S

De nationale interesser i havne v. Jan Albrecht, Trafikstyrelsen

Havneudviklingen i den danske del v. Malthe Mulvad, CMP

15.10 Afrunding

 

Sted: Pakhuset på Kolding Havn, Sdr. Havnegade 7, 6000 Kolding.

Tidspunkt: Tirsdag d. 31. januar, kl. 9.30-15.15.

Pris: Arrangementet er GRATIS for medlemmer af hhv. Danske Havne, Danske Shipping- og havnevirksomheder og Transportøkonomisk Forening (TØF). Pris for ikke-medlemmer er 750kr (ekskl. moms) pr. deltager. Vær opmærksom på at der er et "No-Show-Fee" på 750kr (ekskl. moms).

View Event →
Konference: Fremtidens Transport - Hvordan knækker vi kurverne?
Jan
30
8:30 AM08:30

Konference: Fremtidens Transport - Hvordan knækker vi kurverne?

Så er vi tilbage med en af årets allervigtigste transportkonferencer - Fremtidens Transport 2023. konferencen bliver til i et samarbejde mellem TØF, IDA, DI Transport, Dansk Vejforening, ITS Danmark og Danske Regioner.

PROGRAM: (Moderator: Lene Johansen)

08:30 - Registrering og morgenbrød
09:30 - Velkomst og introduktion v/IDAs fungerede formand, Aske Nydam Guldberg
09:45 - Oplæg + Q&A: v/Transportminister Thomas Danielsen
- Hvad er status på fremtiden? v/Søren Have, programchef for grøn omstilling, Concito
- Hvordan får vi folk til at ændre adfærd? v/Louise Vang, IsItABird

10:50 - Pause

11:10 - Status på DTU’s forsøg med vejafgifter v/Ninette Pilegaard, DTU
- Omstilling i en virksomhed v/Poul-Erik Olsen, CG Jensen

12:00 - Frokost

13:00 - Session 1 - Billetter og Rejsehjemmel
- Movias arbejde med nyt ungdomskort, v/Eskil Thuesen, Movia
- DSB's apps v/Michella Raun Hesselberg, Chef for Ecommerce, DSB
- Fremtidens digitale Rejsekort v/Kasper A. Schmidt, CEO Rejsekort & Rejseplan A/S

13:00 - Session 2 - Hvad sker der med det selvkørende?
- Evalueringen af Aalborgs forsøg med selvkørende v/Maria Vestergaard, Aalborg Kommune
- Holo og den selvkørende bil? v/Christian Bering, direktør, Holo
- TBA

13:00 - Session 3 - Bæredygtighed
- Livscyklus og bæredygtigt infrastrukturbyggeri, Infra LCA v/Mads Lenschau, Vejdirektoratet
- Bæredygtig, hvordan? v/Jeppe Juel, Rådet for Grøn Omstilling
- Kan vi lære fra byggebranchen om livscyklus og certificeringer v/Lau Raffnsøe, Green Building Council

14:30 - Pause

14:45 - Opsamling på sessioner og oplæg til paneldebat

15:00 - Paneldebat med politikere og andre relevante parter

-Karsten Lauritzen, DI Transport

-Anders Wolf, Borgmester Hvidovre Kommune

-Anders G. Christensen (V), Formand for Udvalget for Regional Udvikling

-Søren Have, Programchef for grøn omstiling, Concito

16:00 - Tak for i dag —Networking

Pris: 1.695 kr. inkl. morgenbrød, frokost, snaks og networking. 495 kr. for studerende 

Journalister kan tilmelde sig gratis - Send en mail til Mette Holck, mh@ida.dk

View Event →
Sådan påvirkes transportordførerne!
Jan
25
2:00 PM14:00

Sådan påvirkes transportordførerne!

TØF inviterer til gå-hjem-møde med de afgående transportordførere fra Venstre og Enhedslisten

Christiansborgs transportordførere spiller naturligt en central rolle når der skal forhandles, indgås forlig, udarbejdes ny lovgivning – og meget andet – på transportområdet. Uanset om man er bruger, virksomhed, forening eller et fællesskab på transportområdet, så går alle grundlæggende ændringer i transporten igennem flere af partiernes transportordførere.

Kristian Pihl Lorentzen (V) og Henning Hyllested (EL), har været transportordførere for hhv. Venstre og Enhedslisten i en årrække, men er netop udtrådt af Folketinget.

Ved dette eftermiddags-møde vil de sammen dele deres erfaringer omkring de større forhandlinger, og give et unikt indblik i hvad der har trukket både den ene og den anden vej. Til mødet får du indsigt i hvad der foregår i kulissen når der træffes milliard-beslutninger på transportområdet. Kristian og Henning vil også komme ind på hvordan både virksomheder, foreninger og personer kan påvirke de politiske beslutningsprocesser.

Henning og Kristian vil hver især holde et kort oplæg om deres respektive bedste og værste øjeblikke som transportordførere. Mødet vil tage form af et dialog-arrangement, hvilket betyder at du som deltager vil have mulighed for at stille spørgsmål til både Henning og Kristian

  • Sted: Danske Regioner, Dampfærgevej 22, 2100 København Ø. Der er også mulighed for at deltage på Teams.

  • Tidspunkt: Onsdag d. 25. januar, kl. 14.00-15.30.

  • Forplejning: Der vil være kaffe, kage, øl/vand og lidt bobler til at runde af på.

  • Pris: 500kr. GRATIS for TØF-medlemmer. Hvis du ikke allerede er medlem af TØF, kan du melde dig selv, eller din organisation, ind her: https://www.toef.dk/medlemskab

  • Tilmelding: Hvis du vil være med fysisk, anbefaler vi en hurtig tilmelding, da der er et begrænset antal pladser.

  • Spørgsmål til de tidligere ordførere: Hvis du allerede nu ved hvad du vil spørge de tidligere transportordførere om, så kan du ved tilmeldingen stille dit spørgsmål.

View Event →
Gå-hjem-møde: Busser med få passagerer er gode for den kollektive trafik! – inspiration fra Sverige
Dec
1
3:30 PM15:30

Gå-hjem-møde: Busser med få passagerer er gode for den kollektive trafik! – inspiration fra Sverige

  • Sted: Hos Movia - eller via Teams (map)
  • Google Calendar ICS

Den kollektive trafik kører i modvind, og indtægtskrisen risikerer at føre til en kraftig opbremsning med yderligere faldende antal passagerer til følge.  Sverige er, ligesom Danmark, ramt af nedgang i antal passagerer og- indtægter samt højere brændstofpriser.

Så… Hvordan undgår vi, at den onde cirkel eskalerer, hvor faldende indtægter medfører færre afgange, som igen medfører færre passagerer osv.?

I Sverige er der et bud på hvordan vi kan forebygge denne onde cirkel. Svenske K2 – Nationnellt Kunskapscentrum för Kollektivtrafik – forsker i, hvordan den kollektive trafik kan gøre både store og små byer, samt regioner, mere attraktive at bo i. I en svensk kontekst formidler K2 viden til beslutningstagere, så debatten om den kollektive trafik føres på et videnskabeligt grundlag.

På dette Gå-hjem-møde vil John Hulten og Joel Hansson, begge fra K2, bl.a. behandle spørgsmålet om, hvordan stat, regioner og kommuner har et fælles ansvar/mulighed for at udvikle den kollektive trafik efter Corona-pandemien. Endvidere vil de præsentere en ny doktorafhandling, der har det kontraintuitive budskab, at hvis vi skal vinde flere passagerer over i den kollektive trafik, så skal vi satse på afgange, hvor der er  rejsende. Ja, det er både paradoksalt og interessant, og netop derfor har vi inviteret dem til at uddybe ved dette gå-hjem-møde.

Sæt kryds i kalenderen og se frem til spændende præsentationer om den kollektive trafik hos vores svenske venner.

Tidspunkt: 1. december, kl. 15.30-17.30
Sted: Movia, Gammel Køge Landevej 3, 2500 Valby, mødelokale Vordingborg [plads til 18 pax] – eller via Teams.
Pris: Gratis for medlemmer af TØF og Kollektiv Trafik Forum. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. Indmeldelse i TØF, kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.Indmeldelse i Kollektiv Trafik Forum, kan ske her: https://www.kollektivtrafik.dk/info/om-kollektiv-trafik-forum

Program:
15.30: Velkomst
15.35: John Hulten om K2 samt Public transport funding under pressure – a view to Sweden
16.10: Joel Hansson om afhandlingen Regional public transport: The balancing act of service planning
16:45: Debat
17.00: Networking og et glas bobler
17.30: Tak for i dag

Oplægsholderne deltager via Teams, men vi håber selvfølgelig at du vil være med fysisk, så vi kan tage dialogen sammen med kolleger. Der er dog mulighed for deltagelse via teams, hvis det passer bedre.

View Event →
Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Public transport digitalization offensive in Nordrhein-Westfalen (Germany) og EASY CONNECT / cross-border ticketing Germany & Netherlands
May
6
10:00 AM10:00

Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Public transport digitalization offensive in Nordrhein-Westfalen (Germany) og EASY CONNECT / cross-border ticketing Germany & Netherlands

Med udgangspunkt i deres aktuelle Interreg-brobyggerprojekter, inviterer Region Hovedstaden til fire webinarer/hybridseminar i foråret 2022, hvor dette fjerde og sidste møde afholdes fredag den 6. maj kl. 10.00-11.15. Partnerne i brobyggerprojekterne er: Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Region Skåne, Skåne Trafikken og DSB

View Event →
Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Ny digitaliseringsstrategi af det danske Rejseplan & Rejsekort
Apr
20
2:30 PM14:30

Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Ny digitaliseringsstrategi af det danske Rejseplan & Rejsekort

Med udgangspunkt i deres aktuelle Interreg-brobyggerprojekter, inviterer Region Hovedstaden til fire webinarer/hybridseminar i foråret 2022, hvor dette tredje møde afholdes onsdag den 20. april kl. 14.30-15.45. Partnerne i brobyggerprojekterne er: Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Region Skåne, Skåne Trafikken og DSB.

View Event →
Fremtidens Transport 2022
Mar
21
8:30 AM08:30

Fremtidens Transport 2022

Når Danmark den grønne transport i tide? Det er overskriften for næste års Fremtidens Transport konference, der finder sted mandag den 31. januar 2022 kl. 08.30 - 16.00 i Ingeniørhuset i København.

Det superspændende foreløbige program byder på en bred vifte af interessenter inden for transport og kollektiv trafik. Konferencen består af indledende oplæg i løbet af formiddagen, og efter frokost vil der være tre opdelte sessioner samt afsluttende debat i plenum og så selvfølgelig masser af mulighed for at netværke.

View Event →
Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: National ticket system and digitalization process of public transport in Switzerland
Mar
2
2:30 PM14:30

Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: National ticket system and digitalization process of public transport in Switzerland

Med udgangspunkt i deres aktuelle Interreg-brobyggerprojekter, inviterer Region Hovedstaden til fire webinarer/hybridseminar i foråret 2022, hvor dette andet møde afholdes onsdag den 2. marts kl. 14.30-15.30. Partnerne i brobyggerprojekterne er: Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Region Skåne, Skåne Trafikken og DSB.

View Event →
Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Mobility Data Space of Germany
Mar
1
2:00 PM14:00

Region Hovedstaden inviterer til webinarrække: Mobility Data Space of Germany

Med udgangspunkt i deres aktuelle Interreg-brobyggerprojekter, inviterer Region Hovedstaden til fire webinarer/hybridseminar i foråret 2022, hvor det første afholdes tirsdag den 1. marts kl. 14-15.30. Partnerne i brobyggerprojekterne er: Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Region Skåne, Skåne Trafikken og DSB.

View Event →
EU Taksonomien, den grønne omstilling og transportsektoren
Feb
28
2:00 PM14:00

EU Taksonomien, den grønne omstilling og transportsektoren

De første danske virksomheder er allerede blevet påvirket af EU Taksonomien, og endnu flere vil blive det de kommende år. Men hvad er egentlig indholdet i EU Taksonomien, og hvordan påvirker den transportsektoren?

Det vil Mads Østerby fra Rambøll Management Consulting fortælle om ved et kommende webinar, som TØF afholder mandag den 28. februar kl. 14-15.

View Event →
Kollektiv Trafik Konference 2021
Oct
4
to Oct 5

Kollektiv Trafik Konference 2021

  • TRINITY HOTEL & KONFERENCE CENTER A/S (map)
  • Google Calendar ICS

Klimakrav og Corona-effekter

Sidste år måtte TØF og KTF aflyse den traditionsrige Kollektiv Trafik Konference i Korsør. Nu har pandemien løsnet sit greb, men trækker fortsat tydelige spor i den kollektive trafik, der trods stadig grønnere profil kæmper med reducerede passagertal og øgede omkostninger.

Dette års konference har fokus på effekterne af netop Corona-pandemien og hvilke værktøjer, der må i brug for at vinde passagerne tilbage i den kollektive trafik.

View Event →
TØF møde om Socialdemokraternes infrastrukturudspil Danmark Fremad
Jun
22
1:00 PM13:00

TØF møde om Socialdemokraternes infrastrukturudspil Danmark Fremad

Der forhandles i denne tid om en ny langsigtet infrastrukturplan for Danmark i Transportministeriet med transportministeren for bordenden.

Regeringens udspil til Danmarks fremtidige infrastruktur hedder Danmark Fremad. Den bliver præsenteret af Socialdemokraternes transportordfører Thomas Jensen.

View Event →