Udbud af personbefordring - hvilke udfordringer og løsninger findes der?
Nov
21
3:00 PM15:00

Udbud af personbefordring - hvilke udfordringer og løsninger findes der?

  • Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen (map)
  • Google Calendar ICS

Gå-hjem-møde om udbudsprocesserne omkring personbefordring og visiteret kørsel i kommuner og regioner

Hvert år køber kommuner og regioner servicetrafik og visiteret kørsel for 2,6 mia. kroner. Det foregår gennem udbudsprocesser. Til dette møde vil vi dykke ned i de udfordringer, der er forbundet med udbud af visiteret kørsel, som skolebusser, kørsel til specialskoler, ældrecentre og meget mere.
TØF har inviteret tidligere tilbudschef hos Nobina, Gert Højbjerg Mortensen til at holde oplæg. Gert vil dele sine erfaringer og observationer fra markedet og pege på mulige løsninger til at forbedre både kvaliteten og effektiviteten. I dag er Gert at finde på den anden side af bordet hos Københavns Kommune og kan derfor også give perspektiver til kommunens tilgang til udbud.

Oplægget vil bl.a. fokusere på: 

  • Hvilke udfordringer mødes der ofte i udbudsprocessen? 

  • Balancen mellem investeringer i rutetrafik kontra servicetrafik.

  • Hvad køber kommunerne, hvor og hvordan træffes beslutningen? 

  • Hvordan optimerer kommunerne deres udbud - og hvad prioriterer de?

Udover Gert planlægger vi også at få oplæg fra andre offentlige udbydere. Navnene på dem kommer senere, men meld dig allerede i dag til dette spændende arrangement.

PRAKTISK

  • Dato og tid: Torsdag den 21. november 2024 kl. 15 - 17

  • Sted: Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, Borups Alle 177, 2400 København NV 

  • Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Det transportpolitiske lovkatalog m. Jacob Heinsen & “Sæt pris på skinnerne”-oplæg
Oct
28
10:00 AM10:00

Det transportpolitiske lovkatalog m. Jacob Heinsen & “Sæt pris på skinnerne”-oplæg

Kom til debat med Jacob Heinsen om kommende års lovkatalog og bliv også klogere på status for jernbanen

TØF inviterer til arrangement med Transportministeriets departementschef, Jacob Heinsen om det kommende års lovkatalog indenfor transportområdet.

Her får du muligheden for at høre Heinsens udlægning af, hvad der ligger på bordet af nye og eventuelt banebrydende lovgivning.

Efter Heinsens oplæg vil Lars Olsen og Christian Løvenbalck Haxthausen, kontorchefer i Transportministeriet, dykke ned i jernbanen

Transportministeriets lovprogram 2024/2025

Få et nærmere indblik i lovprogrammet på Transportministeriets område ved oplæg fra departementchef Jacob Heinsen. Lovprogrammet bliver offentliggjort på dagen for Folketingets åbning tirsdag den 1. oktober 2024. 

Spørgsmål til Departementschefen: Hvis du har et spørgsmål, som du godt kunne tænke dig at stille Jacob Heinsen, så kan du skrive det i pop-op-boksen, der dukker op, når du har tilmeldt dig.

Sæt pris på jernbanen

Den danske jernbane er under forandring - fra gamle signaler og dieseltog til nye signaler og elektriske tog. Jernbanen er imidlertid en kompleks størrelse med et højt omkostningsniveau i forhold til antallet af passagerer, der bliver transporteret. Kontorchef Lars Olsen og kontorchef Christian Løvenbalck Haxthausen vil give en status på den danske jernbane og dens økonomi samt se fremad i forhold til dens muligheder og udfordringer.

PRAKTISK

  • Sted: Transportministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F
    1220 København K

  • Tidspunkt: Mandag den 28. oktober 2024, kl. 10.00-12.00.

  • Pris: Gratis for TØF-medlemmer. 650 kr for ikke-medlemmer. Man kan melde sig ind her: https://www.toef.dk/medlemskab

View Event →
Kollektiv Trafik Konference 2024
Oct
7
9:00 AM09:00

Kollektiv Trafik Konference 2024

I år afholder Kollektiv Trafik Forum og Transportøkonomisk Forening Kollektiv Trafik Konference mandag d. 2. oktober. 

Konferencen afholdes i år på Scandic Copenhagen Hotel & Congress. Konferencen vil tilbyde parallelle spor med tematiske sessioner. Dermed vil du kunne udvælge lige præcist de spor som er relevante for netop dig. Og der er meget at vælge imellem. Til konferencen vil mere end 30 veloplagte oplægsholdere bidrage med nye perspektiver på den kollektive trafik.

Kollektiv Trafik Forum og TØF byder velkommen til årets konference. Vi vil indledningsvist afholde en workshop om Mobilitet 2050 m. Michael Knørr. Nynne Bjerre Christensen vil styre os igennem dagen. 

Vi er i gang med at lægge den sidste hånd på programmet, som løbende bliver opdateret. Du kan følge os på Linkedin, så får du programmet så snart det er klart. Det gør du ved at klikke her.

Temaerne for årets konference vil både tage udgangspunkt i byudvikling, trængsel, de store infrastrukturprojekter, strategiske net, bæredygtighed og meget andet. 


  • Du vil bl.a. kunne høre følgende oplægsholdere:

Michael Knørr Skov (Markedsdirektør hos COWI), Ninette Pilegaard (Professor hos DTU Management), Jan Gudmann Hansen (Plan- & Markedschef, FynBus), Ole Schleemann (Direktør - Kunder & Drift, NT), Tina Hørbye Christensen (adm. Direktør i Rejsekort & Rejseplan) Aske Wieth (Bæredygtighedchef, DSB), Erik Poulstrup (Adm. direktør, GoCollective), Mogens Fosgerau (Forsker, Københavns Universitet), Peter Andreas Rasbak Juhl (Udviklingschef, Movia), Lisa Bjørg Pedersen (Sekretariatsleder, DI), Ole Kveiborg (Markedschef, COWI) og mange, mange flere…

Vi runder dagen af med en stor konferencemiddag, som vi også håber du vil være med til. I løbet af dagen vil du få mulighed for at møde kolleger i branchen, og knytte nye bekendtskaber.

PRAKTISK

  • Dato: Mandag d. 7. oktober.

  • Check-ind: kl. 8.30-9.30

  • Programmet starter: kl. 9.30

  • Programmet slutter: kl. 17.30

  • Konferencemiddag starter: kl. 18.00

  • Medlemsrabat: Der er rabat til medlemmer af hhv. Transportøkonomisk forening og/eller Kollektiv Trafik Forum. Hvis du ikke er medlem kan du let melde dig ind. Du melder dig ind i TØF her: https://www.toef.dk/medlemskab og kollektiv Trafik Forum her: https://kollektivtrafik.dk/info/om-kollektiv-trafik-forum.

  • Deltagelse i konferencemiddag: Vi runder dagen af med en stor konferencemiddag på Tivoli Hotel. Vi håber meget du har lyst til at deltage i denne også. Deltagelse i konferencemiddagen (inkl. drikkevarer) koster 540 kr (ekskl. moms). Du kan til-/fravælge deltagelse i konferencemiddagen ifm. din tilmelding her på siden.

View Event →
Fremtidens Elektrificering
Sep
24
3:30 PM15:30

Fremtidens Elektrificering

Vi sætter fokus på elektrificering og den grønne omstilling. Med mange sektorer, der nu kigger mod elektrificering af deres flåder, står vi over for en udfordring: Hvordan sikrer vi, at elnettet kan håndtere denne massive efterspørgsel? Flere debatører peger på behovet for betydelige investeringer i elnettet for at understøtte denne grønne strategi.

For at belyse dette har vi inviteret to nøgleaktører. Først vil Radius, som er en del af Andel og ansvarlig for store dele af elnettet på Sjælland, give os en status på elnettets tilstand og fremtidsudsigterne for nødvendige udvidelser. Dernæst får vi besøg af DSV, en førende transportvirksomhed med ambitiøse grønne mål, der vil dykke ned i, hvad en udvidelse af deres elektrificering konkret kræver.

Kom og vær med til at diskutere fremtiden for den grønne omstilling og få indsigt i, hvad der skal til for at vi når vores mål!

Oplægsholdere
Christian van Maarschalkerweerd, Markedsindsigt & Relationer, Radius
Alexander Bjørn, Sustainability Manager - Road, DSV  

Praktisk information:

  • Tidspunkt: Tirsdag den 24. september kl. 15:30-17:30

  • Sted: Danske Havne, Bredgade 23, 1260 København. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab.

View Event →
Geopolitiske Transportveje - Vejen gennem det geopolitiske landskab
Sep
9
3:00 PM15:00

Geopolitiske Transportveje - Vejen gennem det geopolitiske landskab

Vi er glade for at kunne invitere dig til et spændende arrangement, hvor Lars Bangert Struwe vil dele sit skarpe perspektiv på de aktuelle geopolitiske udfordringer og deres indflydelse på global transport. Lars Struwe er en anerkendt dansk ekspert i forsvars- og sikkerhedspolitik, og han har i mange år været dybt engageret i diskussioner om Danmarks og Europas sikkerhed i en verden præget af stigende uforudsigelighed.

Lars Bangert Struwe har en PhD i historie, hvor han har specialiseret sig i sikkerhedspolitik. Tidl. har Lars bl.a. slået sine folder i Forsvarsministeriet såvel som Center for Militære Studier, men er i dag klummeskribent samt Generalsekretær for Atlantsammenslutningen. 

Lars Bech er chef for Politik & Analyse hos Danske Speditører og står til dagligt for brancheorganisationens og dens medlemmers politiske interessevaretagelse. En branche der beskæftiger mere end 150.000 medarbejder samt udgør 40 mia. af den danske betalingsbalance, er det centralt for organisationen at have indsigt i den geopolitiske virkelighed.

På denne aften vil Lars & Lars dykke ned i, hvordan krigen i Ukraine allerede har haft en markant indflydelse på europæisk infrastruktur og hvilke langsigtede konsekvenser, vi kan forvente. Lars Struwe vil udforske, hvordan ustabilitet i internationale farvande truer verdenshandelen – både til lands og til vands. Mens Lars Bech tager os med ind i speditørernes "politiske rum". Dette er en unik mulighed for at få indblik i, hvordan de globale magtkampe former de transportveje, vi alle er afhængige af, og hvad fremtiden kan bringe for international handel og logistik.

Dette arrangement er et must for alle, der interesserer sig for global politik, transportsektoren, eller blot ønsker at forstå de kræfter, der former vores verden i dag.

Praktisk information:

  • Dato: Mandag den 9. september kl. 15.00-17.00

  • Sted: Vejdirektoratet, Casper Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Banen Bredes Ud: Transportens Nye Veje
Jun
17
3:00 PM15:00

Banen Bredes Ud: Transportens Nye Veje

Det er en spændende tid for jernbanerne i Danmark og der står mange nye projekter for døren. Derfor har TØF arrangeret et gå-hjem-møde med fokus på, hvad der rører sig indenfor jernbanerne, hvor vi skal skabe overblik over de mange nye initiativer. Her har vi invitereret to eksperter på området til at fortælle om, hvilke nye projekter de står klar til at præsentere frem mod 2035. 

Alex Landex, senior chefkonsulent hos Rambøll, vil holde et spændende oplæg om de betydelige investeringer, som Privatbanerne står over for frem mod 2035. Han vil gennemgå Privatbanernes nuværende tilstand, efterslæb samt det nødvendige vedligeholdelsesbehov med særlig fokus på Privatbanerne øst for Storebælt. Investeringerne inkluderer fornyelse af togflåden, omfattende sporfornyelser, udskiftning af blød bund, sikring af prioriterede overkørsler og løbende vedligehold af infrastrukturen. Dette oplæg giver et indgående indblik i de strategiske investeringer og nødvendige opgraderinger, der skal sikre fremtidens privatbaner.

Jan Erik Schneider-Tilli, programchef hos Banedanmark, vil præsentere de spændende projekter, Banedanmark har planlagt for den kommende tid. Hans oplæg vil omfatte ombygningen af København H, som skal sikre en mere stabil drift og sikring til fremtidens passagermængder. Dette oplæg vil give et omfattende overblik over de strategiske projekter, der skal forbedre og udvide den danske jernbaneinfrastruktur. 

Praktisk information:

  • Dato: Mandag den 17. juni kl. 15.00-17.00

  • Sted: Movia, Gammel Køge Landevej 3, 2500 Valby. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Supply Chain konference 2024
May
23
9:00 AM09:00

Supply Chain konference 2024

  • Copenhagen Business School (CBS) (map)
  • Google Calendar ICS

Effektivitet.dk og Transportøkonomisk Forening byder dig velkommen til den Danske Supply Chain Konference 2024.

For 30. år i træk afholdes Den Danske Supply Chain Konference, som i år finder sted på CBS, Frederiksberg d. 23. maj. Årets program kommer til at byde på rigtigt mange spændende oplæg og netværksmuligheder. Vær opmærksom på at der kan forekomme tilføjelser og ændringer undervejs. Programmet kan ses her.

En af de største udfordringer for såvel danske som udenlandske virksomheder er at opretholde en effektiv og optimeret Supply Chain.

I en tid med stigende priser, krig, mindre udbud af råvarer og stigende krav til bæredygtighed er udfordringerne kun blevet større. Bæredygtighed, indkøb og tilhørende teknologi i relation til Supply Chain, vil derfor fylde meget på dette års konference.

Der er rabat, hvis du er medlem af TØF. Hvis du ikke er medlem af TØF, kan du let melde dig ind her: https://www.toef.dk/medlemskab. Der er ydermere ekstra rabat på 250kr hvis du bestiller inden 3. maj. 

View Event →
Transportpolitik i et europæisk perspektiv
May
7
9:00 AM09:00

Transportpolitik i et europæisk perspektiv

Transporten kender ingen grænser, men desværre støder vi alligevel på mere eller mindre synlige grænser, når vi rejser rundt i EU.

Til juni er der valg til Europaparlamentet og Danmark skal sende 15 dygtige parlamentarikere til Bruxelles.

TØF har inviteret seks kandidater med særligt indblik i transportområdet til at give deres besyv på transportpolitik i et europæisk perspektiv.

Vi kommer til at runde spændende emner, såsom godstransport på vej og skinner, nattog og persontransport på skinner i EU, europæiske sikkerhedskrav til trafikken og mange andre spændende ting.

De seks paneldeltagere:

  • Niels Flemming Hansen (C) – Spidskandidat for Konservative og nuværende transportordfører i Folketinget for C

  • Niels Fuglsang (A) – Nuværende medlem af Europa-Parlamentet og nr. 2 på Socialdemokratiets liste

  • Rikke Lauritsen (F) – Nr. 4 på SF’s liste og nuværende rådgiver for Margrete Auken, bl.a. på transportområdet

  • Torsten Laksafoss Holbek (V) – Direktør i Nordic Logistics Association og nr. 9 på Venstres liste

  • Jens Frost (B) - Chefkonsulent i Region Hovedstaden og nr. 9 på Radikale Venstres liste

  • Lars Barfoed (M) - EP-kandidat for Moderaterne og tidligere transportminister

PRAKTISK

  • Tidspunkt: Tirsdag d. 7. maj kl. 09:00-11.00

  • Sted: Danske Rederier, Amaliegade 33, 1256 København.

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 700 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. 
    Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Transportpolitiske udfordringer – Samtale med departementschef Jacob Heinsen
May
1
10:00 AM10:00

Transportpolitiske udfordringer – Samtale med departementschef Jacob Heinsen

Transportministeriets departementschef, Jacob Heinsen, har takket ja til at gæste TØF og inviterer til en samtale om hvilke transportpolitiske udfordringer, han ser i de kommende år.

Jacob Heinsen har været departementschef i Transportministeriet siden 2007 og er en af de mest erfarne departementschefer. Hele 12 forskellige ministre fra 5 forskellige partier har Jacob Heinsen været departementschef under! I hans tid er der lavet en stribe af store infrastrukturaftaler, senest infrastrukturplan 2035, hvor det lykkedes at få næsten alle Folketingets partier med.

Nu stiller Jacob Heinsen op til en god times samtale om hvilke transportpolitiske udfordringer, han ser i de kommende år. Vi ser meget frem til en god diskussion, der kan gøre os alle klogere på, hvad der kommer til at ske politisk i 2024 og 2025. 

Efter samtalen med Jacob Heinsen, inviterer TØF desuden til generalforsamling. Ved tilmelding bedes man angive, hvorvidt man deltager i generalforsamlingen efter samtalen eller ej. 

Tidsplan:

  • 10:00-11:00 - Transportpolitiske udfordringer – Samtale med departementschef Jacob Heinsen

  • 11:00-11:30 - TØF byder på en sandwich

  • 11:30-12:00 - Generalforsamling i TØF

View Event →
Portvin og transporthistorie – Aggerkanalens betydning for Limfjordens økonomiske udvikling
Apr
10
3:30 PM15:30

Portvin og transporthistorie – Aggerkanalens betydning for Limfjordens økonomiske udvikling

Portvin og transporthistorie – Aggerkanalens betydning for Limfjordens økonomiske udvikling, ved Ph.D, Christian Vedel, SDU

”Hvad er i grunden pointen med transport-forbedringer? “

Idéen må være den, at mennesker kommer tættere på hinanden. Og vi tror, at det er fordelagtigt. Men hvor fordelagtigt er det egentlig? 

I 1825 skabte en storm en naturlig kanal gennem Aggertangen og gjorde at Limfjorden kom tættere på resten af verden. 

I foredraget dykker vi ned i historien og ender med et konkret estimeret svar på et stort spørgsmål: Hvad er effekten af infrastruktur på økonomisk udvikling?

En del af historien involverer både mærkværdige ølbrygningsskikke i Thy, Morsø Jernstøberi, Suez- og Panamakanalen, vikingemønter og 24% befolkningstilvækst i ’udkants’-Danmark.”

Undervejs serverer TØF kage og portvin, som det jo passer sig til et historisk foredrag.

Christian Vedel er adjunkt i økonomisk historie ved Syddansk Universitet i Odense og forsker bl.a. i transportens historie gennem maskinlæring.

View Event →
Fremtidens Kollektive Mobilitet…Nu!
Apr
8
9:30 AM09:30

Fremtidens Kollektive Mobilitet…Nu!

Fremtidens Kollektive Mobilitet…Nu!

Kollektiv Trafik Forum og Transportøkonomisk Forening inviterer til en ny konference med fokus på den lokale og regionale kollektive trafik.

Hvilke nye mobilitetsløsninger skal i spil og kan de gamle fungere endnu bedre? Er knudepunkter og hubs den hemmelige ingrediens, der skal få det til at hænge sammen? Og hvad med økonomien bag det hele?

Mens vi venter på forslag og idéer fra Regeringens Ekspertudvalg om kollektiv mobilitet, sætter en ny konference mandag den 8. april 2024 i Brabrand spot på både de nye og gamle mobilitetsløsninger, vi kan gå i gang med nu.

Konferencen vil fokusere på hands-on perspektiv, hvor vi drøfter og præsenterer problemstillinger, som har interesse for repræsentanter fra bl.a. trafikselskaber, bestillere og operatører.

På konferencen vil der blive præsenteret erfaringer fra konkrete kollektive projekter og tiltag, med fokus på at vidensdele og give deltagerne konkrete og håndgribelige ting, de kan tage med hjem til deres daglige arbejde.

Vi tager på konferencen en række temaer op, herunder:

  • Ekspertudvalgets mobilitetskatalog 

  • Dilemmaerne ved samkørsel

  • Udviklingen af knudepunkter og hubs

  • Priser og billettyper i den kollektive trafik

  • Nye kilder til finansiering af den kollektive trafik.

Vi starter med to keynote speakers og derefter er det muligt at deltage i en række sessioner om de forskellige emner.

 

Praktisk info:

Sted:  Blixens, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand

Program:

9.30-10.30 Morgenbrød og indskrivning

10.30-11.30 Velkomst og keynotes

  • Keynote 1: Kim Kofod Hansen, Udviklingsdirektør i Region Midtjylland

  • Keynote 2: [Navn følger]

11.30-12.15 Sessions 1

Lokale 1

  • Samkørslens dilemmaer, Trine Wollenberg (Vicedirektør, Dansk PersonTransport) & Nicolai B. Sørensen (Kommerciel direktør, Nordjyllands Trafikselskab)

Lokale 2

  • Knudepunkter og Hubs kan drive udviklingen, Line Ellesøe Jarlholm (Projektleder, Midttrafik) & Julie Seung Hee Rømer (Senior Business Development Manager, DSB)

12.15-13.00 Frokost

13.00-13:45 Session 2

Lokale 1

  • Klimagevinsten ved samkørsel, Henrik Gudmundsson (Seniorkonsulent Fremtidens Mobilitet, CONCITO) & Anette Enemark (Mobilitetschef, Movia)

Lokale 2

  • Nytænkning og styrkelse af de individuelle tilbud, Henrik Vestergaard (Planchef, Midttrafik) & Peter Andreas Rosbak Juhl (Udviklingschef, Movia)

13:45-14:00 Pause

14:00-14:45 Session 3

Lokale 1

  • Nye finansieringsmodeller for mobilitet, Susanne Krawack (Mobilitetskonsulent) & Erdem Ovacik (Stifter af Merit Democracy, fhv. Donkey Republic)

Lokale 2

  • Takster, priser og passagervækst, Lotte Braagaard (Sekretariatschef, DOT) & Camilla Bjerrum Hansen (Markedschef, DSB)

14:45-15:00 Pause

15.00-16.00 Afrunding og netværk

I forlængelse af afrundingen – kl. 15.30 - afholder Kollektiv Trafik Forum sit Årsmøde 2024 – alle er velkomne

Pris: 1100 kr for medlemmer af TØF eller KTF, 1750 for ikke-medlemmer. Early Bird inden 29. marts 800 kr for for medlemmer af TØF eller KTF, 1450 for ikke-medlemmer.

View Event →
Power-to-X som led i grøn omstilling af transport
Mar
14
3:00 PM15:00

Power-to-X som led i grøn omstilling af transport

Gå-hjem-møde om fremtiden for brug af Power-to-X teknologier til producering af grønt brændstof til transporten

Power-to-X omtales oftere og oftere som løsningen på at sikre en grøn omstilling af transporten og opfylde kravene fra det stigende energibehov. Teknologien, hvor elektricitet og vand omdannes til brint eller andre brændstoffer, skal især anvendes i tilfælde, hvor el og batterier ikke kan bruges. Her der primært tale om transport med lastbiler, fly og skibe. Men hvor langt er vi egentlig i Danmark med udviklingen af Power-to-X?

Til dette arrangement vil vi udforske, om Power-to-X er på vej i rette retning til at opnå de mål, der forventes af den grønne teknologi. Hertil dykker vi ned i udfordringer, lovgivning og fremtidige strategier for Power-to-X for at få et overblik over fremtiden for Danmarks grønne transport.

Tejs Laustsen Jensen, direktør hos Brintbranchen. Tejs vil give et indblik i status for brugen af Power-to-X som et alternativt brændstof for transporten. Han vil desuden give et indblik i den politiske verden af Power-to-X, og give sit bud på, hvad denne side af branchen vil betyde for den fremtidige udvikling af teknologien. 

Søren Lyng Ebbehøj, chefkonsulent hos Energistyrelsen og daglig leder for deres Power-to-X sekretariat. Søren vil komme ind på, hvilke begræsninger og muligheder for udvikling indenfor Power-to-X, der kommer af den nuværende lovgivning på området.   

Jonas Svendsen, Head of Trading and Business Development hos Nature Energy. Nature Energy har bygget et Power-to-X anlæg på Als, der på under et år er bygget og sat i drift. Jonas vil i sit oplæg forklare om processen i at opføre et sådan anlæg og om det daglige arbejde med at få omstillet samfundet til brugen af Power-to-X. 

  • Tidspunkt: Torsdag den 14. marts kl. 15:00-17:00

  • Sted: Danske Havne, Bredgade 23, 1260 København. Du har også mulighed for at deltage via teams (Teams link udsendes samme dag, som arrangementet afholdes). 

  • Pris: Gratis for medlemmer af TØF. Pris for ikke-medlemmer: 650 kr. ekskl. moms. Pris for studerende: 100 kr. ekskl. moms. Indmeldelse i TØF kan ske her: https://www.toef.dk/medlemskab. 

View Event →
Fremtidens Transport 2024
Jan
29
9:00 AM09:00

Fremtidens Transport 2024

2024 er lige rundt om hjørnet, så nu er det igen tid til, at du melder dig til Fremtidens Transport konferencen!

Det er givet, at fremtiden er grøn – men har vi plads nok?” er temaet for Fremtidens Transport 2024.

Til konferencen sætter vi fokus på tekniske og praktiske udfordringer ved den grønne omstilling, og tager også et grundigt kig på, hvor langt Ekspertudvalget for kollektiv mobilitet er nået.

Martin Lidegaard, politisk leder for Radikale og IDA’s formand, Laura Klitgaard åbner konferencen og giver deres perspektiver.

Mød også professor Otto Anker Nielsen, fra DTU, der stiller det yderst relevante spørgsmål: ”blev fremtiden som vi troede?” og Helga Theil Thomsen fra Ekspertudvalget for kollektiv transport, der fortæller nyt fra udvalgets vigtige arbejde.

Bemærk at der frem til 1/12-23 er Early Bird rabat på 1.295 kr. for alle deltagere. Efter 1/12-23 er prisen 1.295 kr. for IDA-medlemmer og 1.595 kr for alle øvrige deltagere.




View Event →
Nytårskur med Folketingets transportordførere
Jan
17
8:30 AM08:30

Nytårskur med Folketingets transportordførere

Transportøkonomisk forening (TØF) har hermed fornøjelsen af at invitere til Nytårskur med Folketingets transportordførere og transportudvalgets formand. Transportordførerne vil kort kigge tilbage på det forløbne år – hvad der er sket på transportområdet, og hvad man godt kunne tænke sig der (også) var sket. Herefter vil vi debattere de største prioriteringer i 2024 og generelle ambitioner for transportområdet.

Som deltager i arrangementet har du sikkert selv en række interesser og spørgsmål til transportordførerne. For at få alle spørgsmål med, så har du mulighed for at sende dine eventuelle spørgsmål i forbindelse med din tilmelding. Vi vil prioritere tiden, så vi når så mange spørgsmål som muligt.

 PANELDELTAGERE:

  • Rasmus Prehn (A)

  • Thomas Jensen (A)

  • Stinus Lindgreen (B)

  • Niels Flemming Hansen (C)

  • Kim Edberg Andersen (D)

  • Sofie Lippert (F)

  • Jens Meilvang (I)

  • Peter Have (M)

  • Nick Zimmermann (O)

  • Peter Juel-Jensen (V)

  • Kenneth Fredslund (Æ)

  • Jette Gottlieb (Ø)

  • Christina Olumeko (Å)

PRAKTISK

Sted: Fællessalen på Christiansborg.

Tidspunkt: mandag d. 17. januar, 2024, kl. 8.30-11.00. Der er morgenmad fra kl. 8.30 til kl. 9.00 hvor du kan møde fagfæller i transportsektoren. Selve debatten går i gang kl. 9.00.

Pris: 700kr. Gratis for TØF-medlemmer. Hvis du ikke allerede er medlem af TØF, kan du melde dig selv, eller din organisation, ind her: https://www.toef.dk/medlemskab

Spørgsmål til transportordførerne: Hvis du har et spørgsmål som du godt kunne tænke dig at høre ordførerne vende, så kan du skrive dem i pop-op-boksen der dukekr op når du har tilmeldt dig, når du har tilmeldt dig.

View Event →